Droge Piet & Mon

Mon:Piet2

Pieter ‘Droge Piet’ Cools.

Antwerpen, 25 jaar, spoken word artiest en flauwe grappenmaker.

Hip-hop is voor Piet de goesting en overtuigingskracht om vanuit jezelf op een originele manier iets te doen met je omgeving. Het is zeker geen afgebakende stijl of pose.

Na een paar jaar schrijven, jamsessies, open mic’s en optreden met de mannen van SG verschijnt in maart 2014  zijn eerste wapenfeit: Vakmansklap met Mon en Penny op de beats.

Vette beats en muzikale ondersteuning zijn onmisbaar, maar op dit album leggen de twee heren de focus terug op de teksten en de rijmtechniek. Volgens Piet maken ze zo de grens tussen rappers en showboten terug wat duidelijker.

Piet maakt muziek om op te treden en er een goede avond van te maken met het publiek. In de toekomst wilt hij samenwerken met live muzikanten, chille organisatoren, Method Man en elke artiest of enthousiasteling die afkomt met een cool idee. Contacteer hem. Praise alles!

 

 

 

Simon ‘Mon’ Den Haerynck .

Schrijver, SLAM poet, theatermaker, docent & MC.

Ongeveer 10 jaar geleden begonnen met actief muziek maken. Eerst op de drums, daarna op de computer met Penny. Vervolgens het beats maken overgelaten aan Penny, teksten beginnen schrijven en open microfoons opgezocht doorheen Vlaanderen. Op het palmares staat de Winnaar van de KifKif Awards 2011, categorie SLAM, finalist bij FRAPPANT TXT 2012 en een derde plaats op het Belgisch Kampioenschap SLAM 2012. Nu is hij teruggekeerd naar z’n muzikale basis, hiphop.

“Ik ben gewoon megatief ingesteld.”